Transformatief coaching en healing

"Een coach helpt je te zien wat je niet kon zien, helpt je te horen wat je niet kon horen, om uiteindelijk te zijn, wat je altijd al wist dat je kon zijn."

- Alex Engel -

Bij de Libel kan je terecht voor verschillende vormen van coaching :


° Transformatief coaching en healing


° Pedagogische coaching / opvoedingsondersteuning


° Bewustzijnscoaching


Op deze pagina vind je meer uitleg hieromtrent.


Transformatief coaching en healing

Wat?


-> (Her)ontdekken en belichamen van je meest authentieke zelf:

Doorheen ons leven lopen we verschillende wonden/trauma's op, we worden op bepaalde manieren geconditioneerd, we creëren beschermings - en overlevingsmechanisme, etc.

Dit alles staat tussen jou en jouw authentieke zelf. Door deze 'ruis' te gaan doorgronden, ontwortelen en transformeren kom je telkens dichter bij wie je in essentie bent.

Wanneer jij leeft vanuit jouw authentieke zelf dan voel jij je gelukkig en gaat het leven als vanzelf gaan stromen.


-> Een van binnen naar buiten proces. 'So within, so without':

De focus ligt op het ontdekken van de oorzaak van een bepaald probleem in plaats van op het probleem zelf. De buitenwereld en relaties zijn slechts een klankbord van wat binnenin onszelf leeft.

We richten ons dus op wat zich in jouw binnenwereld en onderbewuste bevindt.

Als er bewustwording en heling is binnenin, dan transformeert en ontvouwt de buitenwereld zich als vanzelf.


-> Bewustzijnsverruiming:

Ben jij er klaar mee om telkens dezelfde situaties, mensen, patronen, pijn, etc. te manifesteren? Tijdens de coachingsessie krijg je inzicht in je gedrag, emoties en gedachten. We gaan op ontdekkingsreis in / naar je onderbewuste waardoor je zicht krijgt op waarom je doet wat je doet.

Door dit inzicht kun je bewust (andere) keuzes maken. Daarnaast helen we pijnstukken zodat deze niet meer om aandacht hoeven te vragen en je werkelijkheid een andere vorm kan en zal krijgen. 

-Als je de manier waarop je naar de dingen kijkt verandert, veranderen de dingen waarnaar je kijkt-

Dr Wayne Dyer-> Holistische benadering:

We werken op alle bestaanslagen en op de vier lichamen (sociaal niveau, psychologisch niveau, fysiek lichaam, emotioneel lichaam, mentaal lichaam en energetisch lichaam).

Groei en inzicht in het ene lichaam / op de ene bestaanslaag, brengt groei en inzicht in de andere.

We brengen dus alle lagen en lichamen in groei voor een maximale en duurzame groei.


-> Een veilige en warme bedding:

We creëren een veilige en warme bedding waarin je de nodige begeleiding krijgt om jouw onderbewuste te gaan ontdekken, de pijnstukken te gaan aanschouwen en te helen.


-> Ownership / regie:

Doorheen de sessies krijg je de nodige inzichten en tools om terug de regie te nemen over je eigen leven.

Je krijgt de nodige handvaten om in je ownership te gaan staan en te leven vanuit jouw kracht en waarheid.

Hoe ?

Vanuit mijn kennis en ervaringen als Orthopedagoog, als ervaringsdeskundige en als Transformatief coach- en healer ga ik samen met jou op pad.

Ik werk tijdens de sessies volgens de Bridgeman methode en de 8 interventiestappen.

Technieken zoals EFT, innerlijk kind healing, transformeren van de banden, Altazar protocollen, trance, lichttaal, regressietherapie, transformeren en helen van persoonlijkheidsdelen en entiteiten, ophalen/integreren van krachtdier enzoverder worden intuïtief ingezet.


Zelf heb ik levenservaring als KOPP- kind (kind van ouder met psychische problemen), ervaring als kind van ouder met alcoholverslaving, ervaring als slachtoffer van seksueel misbruik en pesterijen, depressie, burn- out, angststoornissen, IVF en ICSI parcour, miskraam, ...

Vanuit deze ervaringen heb ik zelf de weg afgelegd van trauma naar vrijheid. Van een geconditioneerde en getraumatiseerde zelf naar een steeds authentiekere zelf. Steeds dieper herinneren en belichamen van mijn heelheid en leven vanuit het hart. Via directe ervaring dus.


Als coach is het niet mijn bedoeling om jouw hulpvraag zelf op te lossen. Ik geef geen kant- en klaar antwoord/oplossing op je vraag. Volgens mijn waarheid is het zo dat de antwoorden binnenin onszelf zitten. 

Als coach werk ik dus ondersteunend in het proces en help ik je bewustzijn te verruimen zodat jij zelf tot antwoorden en inzichten kan komen.

Ik schijn als het ware het licht tijdens jouw zoektocht, ben een kanaal, zorg voor een veilige bedding, wat wegwijzers onderweg en support.

Dit betekent dus dat jij een grote rol speelt in jouw proces. Wij gaan samen onderweg.


Alvorens de coaching te starten beginnen we altijd met een intakegesprek.

Ter voorbereiding van dit gesprek krijg je een uitgebreide vragenlijst doorgestuurd waarna we tijdens een gesprek dieper ingaan op je hulpvraag en het traject die we daar voor kunnen doorlopen.Pedagogische coaching

Wanneer je het allemaal even niet meer weet, wanneer dezelfde patronen zich steeds herhalen, wanneer de relatie met je kind en-of jongere onder spanning staat...


Wie heeft het als ouder niet eens moeilijk? Als mama van 2 weet ik maar al te goed dat opvoeden niet altijd van een leien dakje verloopt. Ze kunnen je behoorlijk gek maken die kleine en grote spiegeltjes.


Samen ontdekken we wat de oorzaak is van de disbalans om vervolgens met verbindende en oplossingsgerichte opvoedingstips terug de harmonie binnen het gezin te laten ontstaan.


Als mama en als Orthopedagoog met ruim 10 jaar ervaring in het werken met kinderen en jongeren binnen zowel de kinderzorg als bijzondere jeugdzorg in leeftijdsgroep van 0 tot 21 jaar sta ik graag bij om terug beweging en groei te laten ontstaan.


Bewustzijnscoaching

Deze coaching is er op gericht om je bewustzijn te verruimen. We gaan als het ware alles waar je tegenaan loopt vanuit vogelperspectief gaan observeren en analyseren. Op deze manier kom je tot inzichten en ga je anders naar het leven gaan kijken.

Naast de vele inzichten krijg je ook allerlei tools en technieken aangeleerd die je helpen om als 'owner' van je leven terug deel te nemen aan het leven.


Waar bij transformatief coaching -en healing de focus op fysiek, emotioneel, mentaal en energetisch lichaam ligt, ligt de focus van bewustzijnscoaching voornamelijk op het herprogrammeren van je mentale lichaam, van je mindset. Dit geeft sowieso ook invloed op je andere lichamen. Maar we vertrekken hier dus voornamelijk vanuit het mentale.


Door middel van deze coaching ga je als het ware anders / steviger in het leven staan. 

Tarieven coaching

Intakegesprek                                        (+/- 1,5 uur)                                   75 euro


Transformatief coaching en healing     (+/- 2 uur)                                     111 euro


Pedagogische coaching                          (+/- 1 uur)                                     50 euro


Kennismaking                                        (+/- 30 min online via teams)       gratis